Vertaistuki

Vertaistukihenkilöt ovat valmiit keskustelemaan näön heikkenemisen mukanaan tuomista elämäntilanteista, miettimään yhdessä niiden ratkaisumahdollisuuksia sekä ohjaamaan avun piiriin.

Perinnöllistä silmänpohjan rappeumaa sairastava, yhdistyksessä sinut hyväksytään, sinua ymmärretään ja olet vapaana itsenäsi vertaistesi ystävien parissa. Jäsenenä saat tietoa ja tukea. Ota rohkeasti yhteyttä!

Vertaistukihenkilöt

Tarja Pietiläinen, Hankasalmi
0400 808 970
tarja.m.pietilainen (at) gmail.com

Sain RP-diagnoosin 12-vuotiaana 1960-luvun puolivälissä. Tieto oli yllättävä ja käsittämätön, tällaisesta taudista ei ollut suvussamme koskaan kuultukaan. Silmälääkäri lohdutti sanomalla: ”Tätä tutkitaan maailmalla paljon, ja varmasti siihen löydetään hoitokeino!” Tuohon lauseeseen uskon edelleen.

 Nyt näköni on todella huono. Käytän likimain kaikkia näkövammaisen apuvälineitä. Silti voin tehdä monia asioita ja kokea samoja elämyksiä kuin näkevät. Koulutus ja ammattitaito eivät häviä minnekään, vaikka näkö menee! Minulla on sosiaalityöntekijän, kotitalousalan, maatalousyrittäjän ja järjestöalan koulutus. Perheeseeni kuuluu puoliso, ja minulla on kolme aikuista lasta. Harrastan hiihtoa, lenkkeilyä ja patikointia Lapin maisemissa. Luen paljon, kirjoitankin jonkin verran. Käyn konserteissa ja kulttuuritapahtumissa. Olen mukana Elämän värit -pienosuuskunnassa. Myös näkövammaisten asiat ovat keskeisellä sijalla.


Jaana Argillander, Helsinki
040 520 4930
jaana.argillander (at) kolumbus.fi

 

 


Kristiina Helin-Kesäläinen, Helsinki
040 571 9563
kristiina.kesalainen (at) luukku.com

Minulla on todettu RP vuonna 1995 ollessani äitiyslomalla. Vasta nyt viime vuosina näköni on heikentynyt huomattavasti siten, että liikkuminen hämärässä on hankalaa. Olen koiraihminen ja rakastan matkustamista, ulkoilua ja vesijuoksua. Lukeminen on intohimoni, äänikirjat Celiasta kuuluvat arkeeni. Olen yhä työelämässä kolmena päivänä viikossa. Nykyisin työskentelen huolinta-alalla isossa kansainvälisessä yrityksessä. Sitä ennen olin yrittäjänä 12 vuotta kauneudenhoitoalalla. Lue lisää Kristiinasta!

Heikki Ketola, Oulu
044 564 6670
hjketola (at) gmail.com

Olen 36-vuotias oululainen retiniitikko (RP). Koulutukseltani olen ekonomi ja työskentelen finanssialalla. Harrastan monipuolisesti liikuntaa: voimaharjoittelua, juoksua, lumilautailua, golfia ja maalipalloa. Näkömuutokset ovat tulleet vasta lähivuosina ja pahin näköongelmani on häikäistyminen.

Eero

Eero Kiuru, Järvenpää
0400 456 075
eero.kiuru (at) pp.nkl.fi

Olen 70-vuotias, juuriltani karjalainen, naimisissa, yhden lapsen isä ja pienen Vilman onnellinen isoisä. Retinitis pigmentosa (putkinäkö) todettiin 1999. Minua opastaa jo toinen opaskoira, Tiitus. Olen toiminut työelämässä sähköurakoitsijana. Harrastuksiani ovat mm. mieskuorolaulu, mökkeily, kudonta ja lenkkeily.

 

Anita

Anita Niemi, Haapavesi
0500 585 750
anita.niemi (at) kotinet.com

Olen 69-vuotias, ja minulla on retinitis pigmentosa. Näkökenttäni on sivuilta kapea, mutta muutama vuosi sitten tehty kaihileikkaus palautti maailmaani värit ja keskeisen näöntarkkuuden. Minulla on kaksi aikuista lasta ja viisi lastenlasta. Asustan omakotitalossa koiran ja kissan kanssa. Kannatan kestävää kehitystä, kierrätän, entisöin vanhaa, liikun luonnossa, bongailen lintuja ja kalastan. Olen myös mukana kunnallispolitiikassa, sekä teen erilaista vapaaehtoistyötä mm. toimin saattohoidon tukihenkilönä. Toimin myös eri järjestöissä esim. Keskipiste Leaderin hallituksessa sekä JHL 409:n hallituksessa. Mottoni on: Ei meitä oo surulla ruokittu, ilo se on joka elättää!

 

Pekka Rantanen, Helsinki
0400 468 005
vp.rantanen(at)nic.fi

 

 

 

Vertaistukiperhe

vertaistukiperhe

Perheeseemme kuuluu äiti Susanna Rahunen, isä Jussi Ruokonen ja retiniitikkopojat Tuomas (synt. 1994) ja Perttu (synt. 2001). Tuomas opiskelee muusikoksi Metropolian ammattikorkeakoulun muusikkolinjalla pääsoittimenaan rummut. Perttu on yläkoulun kahdeksannella luokalla. Perheen yhteisenä harrastuksena on laskettelu.

Susanna Rahunen
050 4821172
susku_tsr (at) hotmail.com

Jussi Ruokonen
040 7311245
jussi.ruokonen (at) volvo.com

Tuomas Ruokonen
040 5713509
tuomas_tsr (at) hotmail.com

 


Viimeisin päivitys: May 03 2018.

Sivun alkuun

Sivun loppu